1. >Recepty
  2. >Veganská cizrnová chana masala

Veganská cizrnová chana masala

Střední
4 osob
15 min
15 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Vapeur cizrna (425 ml)

300 g rajčata sterilovaná (krájená/drcená)

1 cibule

1 polévková lžíce kokosového oleje

2 cm kořene zázvoru

4 čajové lžičky kořenicí směsi garam masala

4 čajové lžičky mletého koriandru

1 polévková lžíce kari

1 čajová lžička římského kmínu (cumin)

chilli podle potřeby

čerstvý koriandr
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Vapeur cizrna (425 ml)

300 g rajčata sterilovaná (krájená/drcená)

1 cibule

1 polévková lžíce kokosového oleje

2 cm kořene zázvoru

4 čajové lžičky kořenicí směsi garam masala

4 čajové lžičky mletého koriandru

1 polévková lžíce kari

1 čajová lžička římského kmínu (cumin)

chilli podle potřeby

čerstvý koriandr
  1. krok 1
    Česnek, cibuli a zázvor očistíme, nakrájíme najemno, zázvor můžeme nastrouhat.
  2. krok 2
    Na pánvi osmahneme na oleji cibulku do růžova. Přidáme najemno nasekaný zázvor a česnek. Lehce orestujeme a přidáme koření.
  3. krok 3
    Opět rychle restujeme, jen aby se koření rozvonělo. Poté přidáme drcená rajčata. V tuto chvíli také přidáváme cizrnu.
  4. krok 4
    Na mírném plameni necháme cca 15 minut dusit, aby se chutě propojily.
  5. krok 5
    Dosolíme a dokořeníme podle chuti. Posypeme případně nasekaným koriandrem.
  6. krok 6
    Podáváme s rýží basmatti a s naanem.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda