krok 1
Nejprve si připravíme salsu. V misce smícháme ananas, okurku, červenou cibuli, zázvor, koriandr, olivový olej a chilli do pestrobarevného salátu. Tyto sladké i pikantní chutě necháme společně marinovat nejméně 30 minut.
krok 2
Polovinu cizrny rozmixujeme s trochou vody do hladkého pyré. Poté přidáme zbývající cizrnu společně s mrkví, cibulí, cuketou, česnekem, medem, kořením Ras el Hanout, paprikou a strouhankou, dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.
krok 3
Cizrnovou směs rozdělíme na 8 stejných částí a z každé uděláme kuličku, kterou poté vytvarujeme do vyšší placky.
krok 4
Rozehřejeme olivový olej a osmažíme placky po obou stranách dozlatova.
krok 5
Mezitím si zlehka opečeme plátky chleba nebo v troubě rozpečeme bulky.
krok 6
Burgery vytvoříme tak, že na jeden krajíc chleba položíme salát, na to navrstvíme salsu, poté jednu cizrnovou placku, přikryjeme chlebem. Celý postup zopakujeme. Propíchneme párátkem, aby všechno drželo pohromadě.