1. >Recepty
  2. >Zmrzlina s mrkví a čokoládou

Zmrzlina s mrkví a čokoládou

Obtížné
4 osob
60 min
Levné
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Vapeur Mladá mrkev (212 ml)

120 g žervé

100 g třtinového cukru

100 g tmavé čokolády, nastrouhané

250 ml mléka

15 ml extraktu z pravé vanilky nebo zrníčka z celého lusku
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Vapeur Mladá mrkev (212 ml)

120 g žervé

100 g třtinového cukru

100 g tmavé čokolády, nastrouhané

250 ml mléka

15 ml extraktu z pravé vanilky nebo zrníčka z celého lusku
  1. krok 1
    Mladou mrkev scedíme a rozmixujeme ji na hladké pyré.
  2. krok 2
    V menším hrnci přivedeme k varu mléko, cukr a vanilku.
  3. krok 3
    Sundáme z plamene a přidáme žervé a připravené mrkvové pyré. Vymícháme do hladkého krému a necháme vychladnout. Směs nalijeme do strojku na zmrzlinu nebo do mísy a umístím do mrazáku na pár minut.
  4. krok 4
    Poté směs znovu promícháme, vmícháme do ní polovinu nastrouhané čokolády a necháme ztuhnout. Druhou půlku použijeme na ozdobu.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda