1. >Recepty
  2. >Tacos s fazolemi a avokádem

Tacos s fazolemi a avokádem

Střední
4 osob
40 min
Drahé
Ingredience
pro 4 osoby
1 plechovka Bonduelle Vapeur červených fazolí (425 ml)

4 pšeničné tortilly (menší)

100 g čerstvého sýra

1 zralé avokádo

2 čajové lžičky olivového oleje

1 šalotka, nasekaná najemno

1 stroužek česneku, rozdrcený

½ čajové lžičky drceného kmínu

½ čajová lžičky nasekaného koriandru, plus na ozdobu

¼ čajové lžičky chili koření

šťáva a kůra z ½ limetky

2 čajové lžičky medu

špetka soli
ingredience pro 4 osob
1 plechovka Bonduelle Vapeur červených fazolí (425 ml)

4 pšeničné tortilly (menší)

100 g čerstvého sýra

1 zralé avokádo

2 čajové lžičky olivového oleje

1 šalotka, nasekaná najemno

1 stroužek česneku, rozdrcený

½ čajové lžičky drceného kmínu

½ čajová lžičky nasekaného koriandru, plus na ozdobu

¼ čajové lžičky chili koření

šťáva a kůra z ½ limetky

2 čajové lžičky medu

špetka soli
  1. krok 1
    Na pánvi zahřejeme olivový olej, jakmile získá správnou teplotu, vsypeme do pánve rozdrcený česnek a vaříme, dokud česnek nezhnědne.
  2. krok 2
    Následně přidáme červené fazole, drcený kmín, chilli koření, špetku soli a vaříme na středním plameni. Jakmile se všechny ingredience promísí, odložíme směs stranou a necháme vychladnout.
  3. krok 3
    Avokádo zbavíme slupky, pokrájíme na plátky a odložíme stranou.
  4. krok 4
    Mezitím si připravíme zálivku, a to smícháním šťávy a kůry z poloviny limetky spolu s medem a koriandrem. Směs důkladně promícháme, aby se med dostatečně promísil.
  5. krok 5
    Na rozehřáté tortilly dáme větší lžíci fazolové směsi z pánve, na níž poklademe 2–3 plátky avokáda, zasypeme sýrem a na závěr pokapeme připravenou zálivkou.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda