1. >Recepty
  2. >Dýňová polévka s medem a ořechy

Dýňová polévka s medem a ořechy

Střední
4 osob
30 min
10 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle dýňová polévková směs (400 g)

½ čajové lžičky mletého kardamomu

¼ čajové lžičky skořice

½ čajové lžičky mletého pepře

¼ šálku vlašských ořechů

1 čajová lžička medu

2 čajové lžičky rýžového oleje

1 nahrubo nasekaná cibule

2 stroužky česneku

0,4 –0,5 l kuřecího vývaru

⅓ šálku nízkotučného řeckého jogurtu

koriandr
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle dýňová polévková směs (400 g)

½ čajové lžičky mletého kardamomu

¼ čajové lžičky skořice

½ čajové lžičky mletého pepře

¼ šálku vlašských ořechů

1 čajová lžička medu

2 čajové lžičky rýžového oleje

1 nahrubo nasekaná cibule

2 stroužky česneku

0,4 –0,5 l kuřecího vývaru

⅓ šálku nízkotučného řeckého jogurtu

koriandr
  1. krok 1
    Na menší plech položíme ořechy a pokapeme je medem. Pečeme asi 5 minut dozlatova a necháme vychladnout.
  2. krok 2
    Následně si v hlubším hrnci rozehřejeme rýžový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme Bonduelle dýňovou polévkovou směs, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  3. krok 3
    Následně osolíme a posypeme kardamomem, skořicí a mletým pepřem a vaříme do změknutí zeleniny zhruba 5 minut. Poté polévku rozmixujeme dohladka.
  4. krok 4
    Podáváme zakápnuté jogurtem a posypané hrstí medových oříšků a koriandrem.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda