1. >Recepty
  2. >Pavoučí dýňová polévka

Pavoučí dýňová polévka

Snadné
2 osob
60 min
3 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)

1 cibule

palice česneku

1 zázvor

0,2 l vývar

0,3 l kokosového mléka

2 batáty

olivový olej

sůl, pepř

olivy na ozdobu
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)

1 cibule

palice česneku

1 zázvor

0,2 l vývar

0,3 l kokosového mléka

2 batáty

olivový olej

sůl, pepř

olivy na ozdobu
  1. krok 1
    Nejdříve si připravíme ingredience do požadovaného stavu. Cibuli nakrájíme nadrobno, batáty na kostičky, zázvor oloupeme a pokrájíme na tenčí plátky.
  2. krok 2
    V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibulku. Pak přidáme česnek a necháme provonět. Přidáme také batáty a pár minut je opékáme. Přihodíme ještě zázvor a restujeme další minutu.
  3. krok 3
    Následně celé přelijeme vývarem, vsypeme Bonduelle dýňovou směs, osolíme a přivedeme k varu.
  4. krok 4
    Vaříme 3 minuty, poté přidáme ⅔ kokosového mléka a necháme ješte trochu provařit.
  5. krok 5
    Nakonec vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a dle chuti ještě dokořeníme.
  6. krok 6
    Zbylou ⅓ kokosového mléka použijeme na zdobení. Rozdělíme polévku do talířů a do každé nakreslíme mlékem spirálu. Poté jemně vedeme párátkem ze středu několik čar, dokud nevytvoříme pavučinu.
  7. krok 7
    Na závěr přidáme olivového pavouka a můžeme podávat spolu s dýňovými semínky.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda