1. >Recepty
  2. >Kari polévka s nudlemi a houbami shiitake

Kari polévka s nudlemi a houbami shiitake

Střední
4 osob
30 min
8 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)

1 polévková lžíce zeleninového oleje

1 šálek sušených hub shiitake

1 čajová lžička rybí omáčky, 2½ šálku zeleninového vývaru

1½ polévkové lžíce hnědého cukru, ¾ šálku kokosového mléka

50 g nudlí

½ šálku thajské bazalky

sůl

pražené oříšky a thajskou bazalku na dozdobení
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)

1 polévková lžíce zeleninového oleje

1 šálek sušených hub shiitake

1 čajová lžička rybí omáčky, 2½ šálku zeleninového vývaru

1½ polévkové lžíce hnědého cukru, ¾ šálku kokosového mléka

50 g nudlí

½ šálku thajské bazalky

sůl

pražené oříšky a thajskou bazalku na dozdobení
  1. krok 1
    Houby shiitake necháme namočené v horké vodě cca půl hodiny.
  2. krok 2
    V hrnci rozpálíme olej a přidáme červenou kari pastu. Vaříme 2–3 minuty a přidáme rybí omáčku, 2½ šálku zeleninového vývaru, cukr a přivedeme k varu.
  3. krok 3
    V jiné nádobě smícháme zeleninový vývar a kokosové mléko, poté směs přidáme k polévce a vaříme dalších 5 minut.
  4. krok 4
    Následně přidáme Bonduelle Dýňovou polévkovou směs, vaříme další 3 minuty a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. krok 5
    Mezitím si uvaříme nudle podle návodu (al dente), scedíme je, propláchneme ve studené vodě, přidáme do polévky a tu odstavíme.
  6. krok 6
    Houby shiitake slijeme, nakrájíme je a povaříme v samostatném hrnci cca 8 minut a odložíme stranou.
  7. krok 7
    Před podáváním posypeme polévku praženými oříšky, thajskou bazalkou a houbami shiitake.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda