krok 1
Dýni umyjeme, přepůlíme, vyndáme semínka a nakrájíme na půl měsíčky.
krok 2
Kousky dýně pokapeme olivovým olejem a pečeme doměkka na 180 °C.
krok 3
Po vychladnutí dýni oloupeme (pokud to není dýně Hokkaidó) a nakrájíme na kostky.
krok 4
V hrnci zalijeme kostky dýně vodou tak, aby byla celá dýně ponořená přesně po hladinu vody. Dle chuti přidáme zázvor, chilli, pepř a kmín. Nakonec osolíme.
krok 5
Přidáme kostky bujonu, necháme pár minut vařit a pak celou směs po částech rozmixujeme.
krok 6
Nakonec přidáme kokosové mléko a propláchnutou a scezenou čočku.
krok 7
Jednotlivé porce zdobíme čerstvým koriandrem, který podtrhne orientální chuť polévky.