krok 1
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu a mírně osolíme. Přidáme těstoviny typu linguine a vaříme do úrovně al dente.
krok 2
Zatímco se těstoviny vaří, připravíme si sýrovo kukuřičnou omáčku.
krok 3
Do misky kuchyňského robotu/ mixéru přidáme nastrouhaný sýr (gruyere, čedar), zakysanou smetanu, plnotučné mléko a pulzujeme zhruba 8krát, poté odložíme stranou.
krok 4
Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli dosklovata. K cibuli přidáme česnek a mraženou kukuřici, zahříváme zhruba 5 minut, dokud není kukuřice prohřátá a měkká.
krok 5
Ke kukuřici přidáme chili koření, papriku, kajenský pepř, slaninu a dochutíme černým pepřem.
krok 6
Poté do pánve vmícháme sýrovou směs a vaříme další minutu, jakmile se směsi promísí, odstraníme z plotýnky.
krok 7
Linquine přendáme do pánve s hotovou kukuřičnou směsí a promícháme.
krok 8
Podáváme posypané koriandrem, sýrem a špetkou čerstvého pepře.
BON APPÉTIT!