1. >Recepty
  2. >Čočkový salát s petrželí a vlašskými ořechy

Čočkový salát s petrželí a vlašskými ořechy

Snadné
4 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
2 balení Bonduelle Vapeur Čočky (425 ml)

6 kořenů petržele

50 g vlašských ořechů

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 velká hrst řeřichy nebo listů rukoly

50 g velkých hoblin parmazánu k podávání

sůl a čerstvě mletý pepř

Dresink: 3 polévkové lžíce oleje z vlašských ořechů

1 polévková lžíce červeného vinného octa

2 čajové lžičky medu

½ čajové ličky dijonské hořčice

1 šalotka

½ stroužku česneku
ingredience pro 4 osob
2 balení Bonduelle Vapeur Čočky (425 ml)

6 kořenů petržele

50 g vlašských ořechů

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 velká hrst řeřichy nebo listů rukoly

50 g velkých hoblin parmazánu k podávání

sůl a čerstvě mletý pepř

Dresink: 3 polévkové lžíce oleje z vlašských ořechů

1 polévková lžíce červeného vinného octa

2 čajové lžičky medu

½ čajové ličky dijonské hořčice

1 šalotka

½ stroužku česneku
  1. krok 1
    Rozehřejeme troubu na 200 °C (u plynové na stupeň číslo 6). Očistíme a oloupeme petržel, nakrájíme ji na kousky asi 5 cm dlouhé a 1 cm široké. Nadrobno nakrájíme šalotku a utřeme česnek na dresink.
  2. krok 2
    Rozprostřeme vlašské ořechy na plech a orestujeme je v troubě, než zezlátnou a rozvoní se.
  3. krok 3
    Poté vlašské ořechy opatrně přesypeme do misky a na plech dáme petržel, pokápneme olivovým olejem a restujeme asi 35 minut nebo než zezlátne.
  4. krok 4
    Připravíme si dresink, a to smícháním oleje z vlašských ořechů, octa, medu a hořčice. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, přidáme šalotku a česnek.
  5. krok 5
    V servírovací nádobě smícháme scezenou čočku Bonduelle Vapeur, vlašské ořechy, petržel a dresink.
  6. krok 6
    Na jednotlivé talíře rozdělíme řeřichu nebo rukolu, na ni přidáme čočkový salát a podle chuti ještě dosolíme a dopepříme. Ozdobíme parmazánem a podáváme.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda