krok 1
Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pozvolna osmahneme lehce dozlatova.
krok 2
Do hrnce přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek, najemno nakrájenou chilli papričku (bez semínek), koriandr, garam masalu, římský kmín, hořčici a kurkumu. Na mírném stupni mícháme asi minutu. Přidáme protlak, ještě pár sekund mícháme a poté zalijeme krájenými rajčaty. Přidáme vodu nebo zeleninový vývar. Osolíme a pod poklicí vaříme 30 minut do zhoustnutí.
krok 3
Do hrnce přidáme černou cizrnu. Ještě krátce povaříme a odstavíme z plotny. Podle chuti přidáme trochu citronové šťávy.
krok 4
Podáváme posypané čerstvým koriandrem. Jako přílohu servírujeme rýži nebo chlebové placky.