1. >Recepty
  2. >Marocká květáková krémová polévka s cizrnou

Marocká květáková krémová polévka s cizrnou

Snadné
4 osob
30 min
3 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Květáková polévková směs (400 g)

1 balení Bonduelle cizrna Vapeur (425 ml)

3 šálky zeleninového vývaru

4 lžíce olivového oleje, mořská sůl, čerstvě mletý pepř

¼ l sladké smetany

1 lžička mletého římského kmínu

½ čajové lžičky sladké nebo pálivé papriky

trochu máty na dozdobení

kurkuma

Volitelné koření:

½ lžičky skořice, ½ lžičky fenyklu, ½ lžičky mletého zázvoru, hrst hladkolisté petržele (vyzkoušejte i mátu)
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Květáková polévková směs (400 g)

1 balení Bonduelle cizrna Vapeur (425 ml)

3 šálky zeleninového vývaru

4 lžíce olivového oleje, mořská sůl, čerstvě mletý pepř

¼ l sladké smetany

1 lžička mletého římského kmínu

½ čajové lžičky sladké nebo pálivé papriky

trochu máty na dozdobení

kurkuma

Volitelné koření:

½ lžičky skořice, ½ lžičky fenyklu, ½ lžičky mletého zázvoru, hrst hladkolisté petržele (vyzkoušejte i mátu)
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Na plech rozprostřeme propláchnutou cizrnu, pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem, kmínem, sladkou paprikou, solí, promícháme a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.
  2. krok 2
    V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přidáme ¾ cizrny (zbytek si necháme na dozdobení) a celé balení Bonduelle Květákové zeleninové směsi, povaříme 3 minuty a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém.
  3. krok 3
    Opepříme, osolíme a dochutíme kurkumou. Na závěr ještě přidáme smetanu na zjemnění a prohřejeme.
  4. krok 4
    Polévku servírujeme posypanou pečenou cizrnou a dozdobíme mátou.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda