1. >Recepty
  2. >Květáková polévka s lískovými oříšky a slaninou

Květáková polévka s lískovými oříšky a slaninou

Snadné
4 osob
30 min
10 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Květáková polévková směs (400 g)

½ šálku lískových oříšků

2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje (+ trochu navíc pro konečné pokapání)

1 malá cibule, nasekaná

1 stroužek česneku, jemně nakrájený

⅓ šálku suchého bílého vína

4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru

¾ šálku 30% smetany

2 bobkové listy

sůl, čerstvě mletý pepř

4 silné plátky slaniny (cca 110 g) na dozdobení, nakrájené na kostky
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Květáková polévková směs (400 g)

½ šálku lískových oříšků

2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje (+ trochu navíc pro konečné pokapání)

1 malá cibule, nasekaná

1 stroužek česneku, jemně nakrájený

⅓ šálku suchého bílého vína

4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru

¾ šálku 30% smetany

2 bobkové listy

sůl, čerstvě mletý pepř

4 silné plátky slaniny (cca 110 g) na dozdobení, nakrájené na kostky
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    Na pekáč rozprostřeme lískové oříšky a za občasného promíchání je opražíme dozlatova, cca 10–12 minut. Necháme je vychladnout a trochu je podrtíme.
  3. krok 3
    Ve druhém hrnci orestujeme cibuli spolu s česnekem cca 8 minut, přidáme víno a vaříme 5 minut, dokud se alkohol neodpaří.
  4. krok 4
    Přidáme vývar, bobkový list, pepř a přivedeme k varu. Poté přidáme Bonduelle Květákovou zeleninou směs a vaříme 3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  5. krok 5
    Přidáme smetanu a rozmixujeme. Před rozmixováním vyndáme bobkové listy.
  6. krok 6
    Před podáváním ozdobíme slaninou, kterou jsme restovali cca 10 minut dokřupava, lískovými ořechy a pokapeme olivovým olejem.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda